Απολαμβάνουμε "Μέγα Οίνο" ένα κρασί "game-changer"

Ο "Mέγας Οίνος" από Κτήμα Σκούρα αποτελεί ένα από τα πρώτα κρασιά που σύστησε το blend μίας ελληνικής και μίας διεθνής ποικιλίας.

Μέγας Οίνος

Το "παιχνίδι" με έναν "Μέγα Οίνο" ποτέ δεν είναι εύκολο και πάντα υπάρχει λόγος! Καταρχήν είναι ένα κρασί που αποτελεί διαχρονική αξία εδώ και χρόνια, που έχει τρέξει μαραθωνίους σε διεθνείς & ελληνικούς διαγωνισμούς έχοντας διακριθεί πολλάκις και σε δυνατές θέσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που και στην φετινή Thessaloniki Wine & Spirits Trophy η εσοδεία του 2020 κατέκτησε το χρυσό με το κρασί να αναδεικνύεται ταυτόχρονα ως ο καλύτερος ερυθρός οίνος.

Με 2 καταγωγές η συγκεκριμένη ετικέτα, η μία από την Ορεινή Κορινθία και η άλλη δίπλα από τη Νεμέα, δίνει εσοδείες πλούσιες, πολυδύναμες και αριστοκρατικές. Στο Κτήμα Σκούρα ο "Μέγας Οίνος" κατέχει εδώ και 37 χρόνια μία ιδιάζουσα θέση όπως ιδιάζουσα είναι και η θέση παράλληλα που έχει και στις προτιμήσεις του κοινού. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία κρασιά του ελληνικού αμπελώνα που δημιούργησε μία μεγάλη τάση.

Μέγας Οίνος

Είναι σταθμός, έχει γαστρονομικό αέρα και αποτελεί ένα από τα πρώτα κρασιά στο οινικό ελληνικό γίγνεσθαι που σύστησε το blend μίας ελληνικής και μίας διεθνής ποικιλίας. Μιλάμε λοιπόν για ένα ακαταμάχητο "πάντρεμα"  Αγιωργίτικου & Cabernet Sauvignon που πια είναι από τα πιο διαδεδομένα και classic. Tι γίνεται λοιπόν εδώ; Σε αυτή την περίπτωση, σε αυτό το χαρμάνι, η ποικιλία Αγιωργίτικο φέρνει τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα, τις βελούδινες τανίνες και το κομψό της υπόθεσης τα οποία έρχονται και συνδυάζονται άριστα με τον φυτικό χαρακτήρα, την πολυπλοκότητα και την στιβαρότητα του Cabernet Sauvignon.

Το αποτέλεσμα είναι να φιλοξενήσεις στη κάβα και στο ποτήρι σου ένα κρασί που θα σου χαρίσει ένα εκπληκτικό βαθύ πορφυρό χρώμα με μία μύτη φινετσάτη από αρώματα ώριμων φρούτων όπως βατόμουρα, μαύρο φραμπουάζ τα οποία μαζί με τις νότες καπνού, δέρματος αλλά και τα μπαχάρια φτιάχνουν ένα φαντασμαγορικό γευστικό σενάριο. Με στόμα μεταξένιο αλλά και ρομαλέο, οξύτητες ισορροπημένες και επίγευση μακρά και πολύπλοκη.

Μέγας Οίνος

H 1η χρονιά του "Mέγα Οίνου" είναι το 1986. Από τότε αποτελεί το εμβληματικό κρασί του κτήματος, την ταυτότητα του οινοποιείου και ένα κρασί πρέσβης των εξαγωγών. Ένα κρασί "game-changer" το οποίο έπαιξε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ποιοτική επανάσταση του ελληνικού κρασιού και στην ανάδειξη του ελληνικού terroir δείχνοντας τη δυναμικότητα που κατέχει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Ωριμάζει σε 100% καινούργια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, 4 μήνες εκ των οποίων sur lie. Παραμονή μετά την εμφιάλωση 6 μήνες στο κελάρι του κτήματος.

Σερβίρεται στους 15-18º C. Επιδέχεται παλαίωση.

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Ερυθρό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: 80% Αγιωργίτικο & 20% Cabernet Sauvignon
Χρονιά: 2020
Παραγωγός: Κτήμα Σκούρα
Αλκοόλ: 13,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Αργολίδα

Με τι συνδυάζουμε

Food pairing

Με μία πλούσια ετικέτα όπως αυτή αντιστοίχως θα συνδυάσουμε και με πλούσια "γεμάτα" φαγητά. Στο simple της υπόθεσης με τυριά όπως παλαιωμένα κασέρια και γραβιέρες αλλά και με ένα γαλλικό Brie ή Camamber. Στη περίπτωση αυτή μία μαρμελάδα σύκο μαζί με φρέσκο ζυμωμένο ψωμί θα απογειώσει την εμπειρία.

Μία συνταγή με μανιτάρια μαγειρεμένα σε δυνατές πλούσιες σάλτσες προστίθεται στην γαστρονομική ατζέντα. Μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα ή ένα ψητό φούρνου είναι πάντα πρόταση. Μπρουσκέτα με συκώτι και καραμελωμένα κρεμμύδια, κυνήγια όπως αγριογούρουνο στιβάδο, πάπια κατσαρόλας με κρασί συνοδευόμενη από αντίβ, φιλέτο μόσχου με δαμάσκηνα είναι από τα must και αγαπημένα.

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | instagram: @domaineskouras | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...